Δραστηριότητες

Η Νέα Ιωνία είναι για εμένα ΙΔΕΑ.

Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τα δρώμενα της πόλης μας.

Με τον κόσμο στο πλευρό του.
57606595_2314435545244155_5332636024688345088_ojpg

Mε τον κόσμο στο πλευρό του ο Μίλτος Χαραλάμπους, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Η αίθουσα του Forum, όπου διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας και συζήτησης, αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους δεκάδες πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν από κοντά και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

«Ζητώ να στρατευτείτε σε αυτόν τον αγώνα μαζί μου, με τον δήμαρχό μας μπροστάρη και να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας. Θα έχετε τη δυνατότητα από όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες, όπου και αν ανήκετε, να με στηρίξετε με την ψήφο σας στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα. Θα αποτελέσει για εμένα ιδιαίτερη τιμή εάν εκλεγώ, να βάλω το δικό μου λιθαράκι σε αυτό το εξαιρετικό έργο του Δήμου και του δημάρχου μας», είπε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Χαραλάμπους, έμπλεος συγκίνησης για την αποδοχή προς το πρόσωπό του.ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17/04 ΣΤΟ FORUM.

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, στο ψηφοδέλτιο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Μπέο,προσκαλώ τους πολίτες του Δήμου Βόλου, σε ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας και συζήτησης στην αίθουσα εκδηλώσεων FORUM (Δεληγιώργη 9 και Πολυμέρη), την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19.00.Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Η παρουσία σας θα με τιμήσει ιδιαίτερα.
CA2_0027jpg
Την Τετάρτη 27/02 η παρουσίαση των υποψηφίων από τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

  Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ η παράταξη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ" με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο θα παρουσιάσει, σε πρώτη φάση, το σύνολο των υποψηφίων της σε όλα τα τοπικά συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων που απαρτίζουν το Δήμο Βόλου.

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη και λόγω της πληθώρας των ενδιαφερομένων να μετάσχουν στην κοινή μας, γνήσια αυτοδιοικητική, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις, προσπάθεια αναγέννησης και ανάπτυξης του Βόλου και, κυρίως, λόγω της ποιότητάς τους.

Σε κάθε περίπτωση απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι μας τίμησαν με το ενδιαφέρον τους για συνεργασία, που μαρτυρά και την εμπιστοσύνη τους για την παρούσα και αυριανή Δημοτική Αρχή, και τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν την παράταξή μας, αφού ο αγώνας και η προσπάθεια δεν τελειώνουν με τις εκλογές του Μαΐου.

Τότε ξεκινούν και πάλι, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια, η συμμετοχή του καθενός και της καθεμιάς είναι πολύτιμη και η παράταξή μας με τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησε όλο αυτό το διάστημα στη διαχείριση των πραγμάτων της πόλης, είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλους εκείνους τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν, χωρίς ιδιοτέλεια και ύποπτα κίνητρα για να γίνει ο Βόλος η πόλη που αγαπάμε και που ονειρευόμαστε".
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ

Την παρουσίαση της μελέτης, που απέσπασε το 1ο βραβείο πανευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και συνέταξαν οι κ.κ. Γιάννης Κίζης, Κωνσταντής Κίζης και Θύμης Δούγκας (μουσειολογικά της κ. Π. Καλαμαρά), έκανε ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Γιάννης Κίζης. Ο προϋπολογισμός του Μουσείου είναι στα έξι εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον κ. Κίζη, ενώ σε ποσοστό από 25% έως 50% του προϋπολογισμού υπολογίζεται το κόστος της έκθεσης του Μουσείου.

Μέσα στο Μουσείο η Αργώ εκτίθεται υπερυψωμένη από την επιφάνεια του νερού, χωρίς να βρέχεται. Στο πέρασμα μέσα από τις Συμπληγάδες παραπέμπουν δύο στιβαροί, κλειστοί κτιριακοί όγκοι.

Η είσοδος στο Μουσείο γίνεται από την αστική πλατεία με την υδάτινη επιφάνεια. Οι προσβάσεις σ’ αυτήν, τόσο από τον κόμβο εισόδου του πάρκου, όσο και από όλο το παρόδιο μέτωπο της λεωφόρου Αθηνών, αλλά και από τους χώρους στάθμευσης της ανατολικής πλευράς, διευθετούνται με κατάλληλες χαράξεις και φυτεύσεις. Οι επισκέπτες οδηγούνται στο νοτιοδυτικό άκρο της πλατείας, μια ράμπα που γεφυρώνει το νερό και αριστερά της μια σκάλα σύμφυτη με το κτίσμα οδηγούν στο πάνω επίπεδο, στην κύρια είσοδο. Αριστερά στον εισερχόμενο βρίσκεται η αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, συνολικής δυναμικότητας 254 θέσεων.

Στην αίθουσα υποδοχής γίνεται το καλωσόρισμα του επισκέπτη, με συνοπτική αναφορά στους θεματικούς άξονες της έκθεσης και στη διάταξή τους. Ενα άνοιγμα προς τον κεντρικό χώρο προσφέρει αποσπασματικές θεάσεις του πλοίου.

Ο πρώτος θεματικός άξονας αναπτύσσεται στον περίκλειστο χώρο της δυτικής Συμπληγάδας, που έχει τη μορφή σχεδόν τετραγωνικής αίθουσας. Εδώ αναπτύσσεται το «ταξίδι στα πέρατα του κόσμου».

Μια γέφυρα, που καθώς τη διασχίζει ο επισκέπτης βλέπει από ψηλά την Αργώ κατά μέτωπο, οδηγεί στον δεύτερο θεματικό άξονα, αφιερωμένο στην τέχνη με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία, στο νότιο άκρο της ανατολικής Συμπληγάδας, που έχει τη μορφή δρομικού, μακρόστενου κτιρίου.

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αντίγραφο της Αργούς, ορατό από όλο το μήκος της ανατολικής πτέρυγας και από μια εξέδρα - παρατηρητήριο. Κατεβαίνοντας μια σκάλα θα βρεθεί στην κάτω στάθμη, πολύ κοντά στην επιφάνεια του νερού, σε χώρο ευρύχωρο, σαν προκυμαία. Η ανατολική περιοχή της «προκυμαίας» είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο κεντρικός χώρος, όπου εκτίθεται η Αργώ, είναι τεχνικά εξοπλισμένος, έτσι ώστε το σκαρί να μη προσλαμβάνεται ως στατικό έκθεμα. Ενας μηχανισμός πρόκλησης κυματισμού στο ρηχό νερό και μηχανές προβολής στην ημιδιάφανη οροφή της αίθουσας δημιουργούν ένα δυναμικό σκηνικό, που εμφανίζουν το πλοίο άλλοτε να περνά μέσα από καταιγίδα κι άλλοτε να πλέει σε νηνεμία, με το μυθικό περιστέρι να διασχίζει τον ουρανό, ξεφεύγοντας από τις Συμπληγάδες.

Η επίσκεψη τελειώνει στο πωλητήριο - café, που επεκτείνεται στο ύπαιθρο, δίπλα στο νερό, απέναντι από την είσοδο του πάρκου.

Στην κάτω στάθμη προβλέπεται δευτερεύουσα διαδρομή των επισκεπτών. Από το πωλητήριο – café μπορούν μέσω γέφυρας να φτάσουν στο φουαγιέ, που δίνει πρόσβαση στο βεστιάριο και στους χώρους υγιεινής του κοινού. Το φουαγιέ επικοινωνεί με σκάλα και ανελκυστήρα με τον χώρο υποδοχής της άνω στάθμης. Νοτίως του φουαγιέ διατάσσονται τα γραφεία του προσωπικού με τους βοηθητικούς χώρους τους.

Ολοι οι χώροι του Μουσείου είναι προσβάσιμοι από ΑΜΕΑ, μέσω των ανελκυστήρων των δύο πτερύγων.

Ο περιβάλλων χώρος του Μουσείου διακρίνεται σε τρεις επιμέρους ενότητες. Η ανατολική διαμορφώνεται σε χώρο στάθμευσης, με παρεμβολή παρτεριών με χαμηλή φύτευση και δένδρα ανάμεσα σε θέσεις στάθμευσης ιδιωτικών αυτοκινήτων. Η δυτική σε μικρό άλσος, με ζώνες χαμηλής φύτευσης και πεύκα. Η νότια διαμορφώνεται σε μικρή αστική πλατεία.


54256655_2234850579869319_4328146605556367360_ojpg

53412673_2234850559869321_7601377981117759488_njpg

53507067_2234850603202650_8474285377715175424_ojpg